Hur får jag Personlig Assistans

1. Ring eller skicka ett mail till oss

Du är självklart alltid välkommen att kontakta oss! ring gärna oss på telefon 08-6000 444 eller maila vår uppdragsgivare på elin@bralivsverige.se Det spelar ingen roll om du ännu inte ansökt om personlig assistans eller om du funderar på att byta assistansanordnare. Kanske har du eller en anhörig ett funktionsnedsättning och behöver hjälp med att ansöka om personlig assistans? Ofta sker den första kontakten via ett telefonsamtal eller ett mejl till oss men du är även välkommen till vårt kontor.

2. Vi träffas

När du kontaktar oss bestämmer vi tid för ett möte då vi träffas i lugn och ro. Vi som kommer träffa dig är antingen Elin som är uppdragsgivare och Emelie som är operativ chef. Antingen träffas vi hos oss på vårt kontor eller hemma hos dig. Du berättar för oss om dina behov och önskemål samt förväntningar på oss. Du har dessutom säkert massor av frågor du vill ha svar på och vi berättar självklart mer om hur vi jobbar på Bra Liv Sverige. Självklart är allt vi pratar om konfidentiellt och privat. Vi lyder under tystnadsplikt.

3. Låt det sjunka in

Efter vårt möte har du  fått budgetgenomgång, information vårt arbetssätt samt om vår organisation. Vi tycker att det är viktigt att du får tillit till oss och känner en trygghet . Därför ska du får den tid du behöver .

4. Du bestämmer dig

När du beslutat dig för att välja Bra Liv Sverige som assistansanordnare, eller att ge oss i uppdrag att för din räkning ansöka om personlig assistans, tar vi hand om allt det praktiska. Från det datum du anser lämpligt tar vi över ansvaret för din personliga assistans. Svårare än så är det inte. Vi är även skyldiga att skicka en kopia av avtalet till Försäkringskassan i samband med valet av oss som anordnare alternativt ansökan om personlig assistans för din räkning. Alla våra tjänster med ansökningar är naturligtvis kostnadsfria.

5. Vad händer sen?

1. Du får en djupare kontakt med vår uppdragsgivare Elin, som tar hand om allt praktiskt som rör din assistans
2. Vår löneadministratör Nathalie sköter allt kring löner för dina personliga assistenter
3. Sist men inte minst, skulle du behöva juridisk hjälp när det gäller din assistans så får du hjälp av vår jurist som tar hand om allt
Välkommen till oss!

Telefon: 08-6000 444

Mail: elin@bralivsverige.se